Lay down man
Door: rent
19 Augustus 2009 | Belize, Caye Caulker
Hello
Want we zitten nu in Belize en dat is engelstalig.
Gisteren zijn we hier naar toe gereisd. Het was weer een avontuur om de grens tussen Guatamala en Belize over te gaan, we moesten met onze bagage, te voet, langs de beliziaanse douane en konden daarna weer in de ontsmette bus. Van Belize-city naar Caye Caulker moesten we drie kwartier met een boot, want Caye Caulker is een eiland, maar die boot is openbaar vervoer dus die wordt helemaal volgepropt. Koffers onder de banken en er tussen, zo veel mogelijk mensen erop en varen.
Caye Caulker is een heel relaxed eiland. Er zijn hier veel bruine en zwarte mensen en veel van die rasta-figuren. Ons hotel is erg eenvoudig maar ligt heel mooi; direct aan het strand. We waren hier laat in de middag maar hebben niet veel meer gedaan dan op ligstoelen aan het strand wat drinken, het eiland een beetje bekijken en eten.
Vandaag zijn we gaan snorkelen!!!
Ja, inderdaad, Rene en ik hebben mee gedaan.
Ik heb me pas gisteren laten over halen maar heb er geen spijt van. Hier voor de kust ligt een heel groot rif, na het Great Barrier Reef bij Australie het grootste, en daar gingen we koralen en vissen en zeeschildpadden kijken. In het begin vond ik het doodeng en het lukte me niet om alleen door m'n mond door zo'n snorkel te ademen. En toen een van de gidsen van de boot me ook nog een beetje op wou jagen had ik de neiging om terug naar de boot te gaan. Dat had ik ook gezegd; als het niet lukt ga ik alleen mee kijken. Maar, Sape, onze reisleider nam het over en sleepte me als ik niet snel genoeg was om de groep bij te houden. En uiteindelijk lukte het om met gewoon iedere keer m'n adem een tijdje inhouden toch te kijken naar alles beneden de zeespiegel. Het was prachtig! Heel veel verschillend koraal gezien, allerlei gekleurde vissen en roggen. Rene heeft nog veel meer gezien want hem lukte het vanaf het begin veel beter. We gingen op drie plekken kijken en na de eerste gingen we op een ander eiland lunchen. Daar hadden we royaal de tijd voor zodat we ook nog even foto's konden maken en in de zon liggen.
Op de tweede plek heb ik ook nog mee gesnorkeld maar daarna was ik behoorlijk moe; maar dat was ik niet alleen. Er kwamen er geleidelijk steeds meer op de boot. Rene hield het goed vol, die bleef bijna tot het laatst erin. Na de laatste duik kregen we van de captain van de boot nog stukken annanas en meloen en voeren we terug.
En nu zitten 4 mannen in een strandtentje aan de cocktail en 3 vrouwen hier te internetten. Dit is best uit te houden!
Om jullie nog jalourser te maken zal ik proberen om ook nog wat foto's te plaatsen.
Next time from Mexico again
Tiny
Want we zitten nu in Belize en dat is engelstalig.
Vandaag zijn we gaan snorkelen!!!
Ja, inderdaad, Rene en ik hebben mee gedaan.
Next time from Mexico again
Tiny
19 Augustus 2009 - 06:56
Tanja:
Waaauuuuuw , wat goed dat je toch bent gaan snorkelen :) jammer dat er geen onderwaterfoto's zijn! Op je diarree na gaat het geloof ik super hè? Geniet nog van de tijd die jullie er hebben.
Groetjes Tanja & Co -
19 Augustus 2009 - 11:33
Klaus Enmia:
knap hoor je snorkelen hoop ik ook te doen bij de volgende vakantie zote lezen is je diaree over ben benieuwd naar de foto,s groetjes -
19 Augustus 2009 - 15:00
Yoram:
Ik weet niet of ik jaloerser ben op de cocktails of op het snorkelen :D wel stoer van je moeders t wordt nog eens wat met je heldhaftigheid. Groetjes van yoram en Kristel -
22 Augustus 2009 - 20:03
Ellie:
Dit snorkelen zou ik ook wel een keer willen doen.Hoeveel water heb je ingeslikt Tiny tijdens het snorkelen Ha ha.